неділя, 7 березня 2021 р.

Шкільний конкурс "Міс Весна-2021"


 Весна, як жінка.
Жінка, як весна: 
Буває ніжна, а бува примхлива, 
То зазвучить грайливо, як струна, 
А то раптово вибухне, мов злива!

8 Березня – свято квітів і посмішок, ніжності і краси. А ще день, коли щирі вітання приймають жінки, від кого пішло все прекрасне на землі: добро і ласка, вірність і любов. Але ж з чого все почалось?

8 березня 1857 року кілька сотень робітниць текстильних і взуттєвих фабрик Нью-Йорка провели страйк і демонстрацію — вони вимагали 10-годинного робочого дня, поліпшення умов праці й однакової з чоловіками заробітної платні. Як і передбачалося, поліція розігнала демонстранток. Однак страйкарі й не збиралися здаватись, а об’єдналися в одну профспілку. На честь цих подій на міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені 1910 року виступила Клара Цеткін і запропонувала відзначати щороку в цей день «Міжнародний день жінок».
Весна… Лагідна, загадкова, тендітна. Ми так чекаємо її завжди, але приходить вона раптово, бурхливо, змінюючи все навкруги, змінюючи природу й наші почуття. Шкільна рада учнівського самоврядування вирішила в переддень свята провести в школі конкурс "Міс Весна-2021". Погодились взяти участь 6 конкурсанток: із 6, 8, 10 класу. Дівчатка готувалися до 6 завдань конкурсу: 1. Візитна картка
2. Інтелектуальний
3. Хустина, хустиночка..
4. Коса -дівоча краса.
5. Мій коник
6. Образ весни.
Змагання були запеклими, бо кожна дівчина має свою особливість, свій шарм, свою майстерність. На етапі "Мій коник" дівчатка демонстрували свої здібності в танцях (Аліна Малінка, Дар'я Коцюруба, Катерина Мануйлова), у вокальному співі (Анна-Марія Луцька, Софія Подріз), у грі на гітарі (Дар'я Хмара) За результатами усіх конкурсів переможницею стала учениця 10 класу Анна-Марія Луцька. ЇЇ прихильники виготовили плакат та надавали моральну підтримку протягом всього свята. Далі кожна дівчина отримала свій титул: Аліна Малінка - міс Грація, Софія Подріз - міс Фантазія, Катерина Мануйлова- міс Оригінальність, Дар'я Коцюруба -міс Чарівність,  Дар'я Хмара - міс Глядацьких симпатій. У перервах між конкурсами сильна половина нашої школи вітала всіх дівчаток, жінок-вчителів, працівників школи із святом. Оригінальним був виступ одинадцятикласників з танцем "білих метеликів". А учні 9 класу приготували власноруч листівки та солодощі. Спонсорами свята виступили ПП "Сокальські" Педенко А. Я., та Гандзюк І. Г.