середа, 10 березня 2021 р.

Шевченківські дні

 Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко – особистість, яка стала опорою для багатьох поколінь українців. При тому, що поет провів на Батьківщині всього близько 15 років життя, його вклад у формування національної ідентичності українців неможливо переоцінити. На щастя, буремні події за життя Кобзаря не змогли знищити спадщину генія. І наш обов’язок дотримуватися настанов Шевченка про боротьбу і незалежність. Адже сьогодні вони актуальні, як і два століття тому.

У школі проведено ряд заходів по вшануванню пам'яті Великого Кобзаря. Учні взяли участь у відеочеленджі "Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе" з читання віршів. Читців підготували вчителі початкових класів: Суслинець Світлана Вікторівна (2 клас), Паламарчук Тетяна Миколаївна (3 клас). Навіть дошкільнята під керівництвом Купльовської Тетяни Михайлівни та Маліборської Тетяни Іванівни вразили своїм виступом. Учнів старшої ланки підготували Фоос Оксана Степанівна (5 клас) та Отрішко Лариса Станіславівна (10 клас). Цікаві заходи з виставками малюнків провели Блажко Валентина Володимирівна (1 клас) та Гребенюк Світлана Володимирівна (4 клас). Перегляд відеопрезентації «Дитячими шляхами Шевченка» організувала у 5,6 класі Глушак Наталія Іванівна. Урок-презентацію в 9 класі «Шлях Кобзаря –то шлях мого народу» провела Шубна Ірина Володимирівна. Виставкові матеріали у фойє школи підготували бібліотекар Захарова Л.А. та педагог-організатор Маротчак Л.В.