четвер, 25 лютого 2021 р.

150-річчя Лесі Українки



Лариса Петрівна Косач- Квітка , відома всім як Леся Українка, народилася 25 лютого 1871 року. Нині 150 років від дня народження цієї поетеси, літераторки, української постаті, відомої в усьому світі.

Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися і така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість народові та Батьківщині. Ні, другої такої на світі не було. Леся – неповторна. Її життя – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків. У школі поезія Лесі звучала від 1 до 11 класу.

Читацький марафон влаштували учні початкової школи на чолі з класоводами. В класі облаштували куточки з літературою та портретами Лесі Українки у різні роки.

Між учнями 5-6 класу вікторину під назвою "Та, що обернулася в легенду- Леся Українка" провела Фоос Оксана Степанівна .

Поринули в біографічний екскурс учні 7 та 9 класу разом з вчителем Шубною Іриною Володимирівною в літературній вітальні "Незгасимий вогонь Лесиних пісень". До творів Лесі організовано виставку малюнків під назвою "Хотіла б я піснею стати". Учні школи  Бородіна Катерина (5 клас) та Фоміна Аріна (7 клас) взяли участь у акції

"Вічно живий голос!"


Учні початкової школи декламували поезію Лесі в онлайн челенджі #Читаю_Лесю