пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху

19 листопада - Єдиний національний урок "Безпечна дорога додому".

 З нагоди проведення Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху, що проходить у загальноосвітніх навчальних закладах в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, Міжнародний благодійний фонд “Допомоги постраждалим внаслідок ДТП” спільно з Міністерством освіти та науки України пропонує навчально-методичний посібник, який було розроблено для підготовки до цього уроку, а також низку навчально-роз’яснювальних відеоматеріалів, які ви можете демонструвати дітям у ході уроку.

 Навчально-методичний посібник «Безпечна дорога додому»* у простій, доступній, ілюстрованій формі пояснює правила поведінки пішоходів (витяги із законодавства), надає рекомендації до використання (носіння) світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі – нової норми, яка впроваджена недавно до законодавства, а також основи страхування життя, здоров’я та майна доступною для дітей мовою. Посібник рекомендований до використання у загальноосвітніх навчальних закладах під час підготовки занять з теми безпеки дорожнього руху, уроків з основ безпеки життєдіяльності та охорони праці, тематичних виховних годин та інших освітніх заходів з популяризації та виховання безпечної поведінки дітей на дорогах.

Учні 4 класу стали учасниками Національного уроку з безпеки дорожнього руху. Повторили правила безпечної дороги додому, шукали рішення із ДТ ситуацій, створили колективний лепбук. У 6, 8, 10 класах діти переглянули відеоматеріали за посиланням.

Онлайн урок з безпеки дорожнього руху