неділя, 8 листопада 2020 р.

Посвята в козачата

 "Посвята в козачата". Це веселе та хвилююче водночас свято кожної осені проходить в нашій школі. Юними захисниками нашої країни та наймолодшими козачатами рою імені І.Скоропадського стали 16 другокласників КЗ "Тернуватський ОЗЗСДО". Про відважне козацьке військо, про героїчні походи, бойове козацьке братство і звитягу, звичаї та традиції козаків розповідали кошовий отаман рою Третинко Тарас, класовод Суслинець Світлана Вікторівна, педагог-організатор Маротчак Лариса Володимирівна. Майбутні козачата і самі продемонстрували високий рівень знань про Запорозьку Січ та життя козаків.

І ось найурочистіша мить свята: другокласники дають першу у своєму житті клятву. Вони урочисто присягають бути гідними нащадками славних предків козаків, любити свою Батьківщину, рівнятись на козацьке братство, шанувати традиції та звичаї, добре вчитися.

Юні козачата на цьому святі відчули власну причетність до героїчної історії нашого народу, до слави українського козацтва. Безсумнівно, маленькі школярі запам'ятають цей день як особливий для них, адже саме такі заходи виховують у дітей почуття гідності , честі, єднання та любові до України.