понеділок, 23 листопада 2020 р.

Всесвітній день дитини

 У 1954 році Генасамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати відзначення Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей усього світу. 

Основна ідея Конвенції – найкраще забезпечення інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція, – визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю. Кожна дитина має право на освіту, на здоров’я і належну медичну допомогу, на ім’я та громадянство, вона має право зростати в турботливому родинному середовищі й бути захищеною від жорстокості та насильства.

У Всесвітній день дитини, у річницю ухвалення Конвенції про права дітей учні 5 класу взяли участь у вікторині "Знай свої права і обов'язки". Статті Конвенції про права дитини допомогли учням 7 класу пройти квест "Мої права - це мої можливості". Старшокласники на уроці історії повторили основні статті, пов'язані з правами дітей. Учні 6 класу через гру "Відкритий мікрофон" висловили думки з теми: "Що значить бути щасливою людиною".