понеділок, 23 листопада 2020 р.

У школі відзначили Міжнародний день відмови від паління

Міжнародний день відмови від паління, або No Smoking Day, існує з 1977 року. Він з’явився з ініціативи Американського онкологічного товариства і щороку відзначається у третій четвер листопада.
Цей день відзначають і в Україні. Це прекрасний привід задуматися над тим, що в цілому у нашій країні зараз палить десята частина жінок, більше половини всіх чоловіків, 53% старшокласників.
Мета Міжнародного дня відмови від паління — сприяти зниженню поширення тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння усіх верств населення , профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.
У Міжнародний день відмови від паління (19 листопада) з старшими учнями було проведено анкетування " Вплив паління на мене". Через яке з'ясували, що запах диму, люди, які палять викликають відразу у 90 % учнів 9-11 класів. На практичному занятті семикласники презентували свої ідеї щодо гасел-застережень про шкоду від куріння. Створювали антирекламу, яка б викликала роздуми, що тютюн - здоров'ю не товариш. У 11 класі на уроці біології учні захищали свої проєкти з теми " Шкідливим звичкам скажемо - Ні! "