понеділок, 3 квітня 2023 р.

Всеукраїнська акція "Годівничка"

 Обласний етап Всеукраїнської акції «Годівничка» проводиться Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді щорічно до 28 березня.

Акція проводиться у два етапи:  I     етап - обласний (лютий-березень);

II      етап - Всеукраїнський (квітень);

Етапи проведення акції:

              І етап – вивчення орнітофауни своєї місцевості, складання каталогів птахів, визначення місць, де птахи зустрічаються найчастіше, виготовлення годівниці та заготівля корму;

II етап – розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів;

III етап – проведення свята «Зустрічі птахів», на якому підводяться підсумки акції.

Протягом всього часу проведення акції учнями проводяться спостереження за птахами, фіксуються результати спостережень. В процесі проведення акції можуть бути проведені масові заходи:

                  - серед учнів:

       конкурс на кращу годівничку;

       конкурс на кращий малюнок, фотороботу, поробку;

       конкурс на кращий вірш, оповідання про птахів;

       конкурс на кращу листівку про зимуючих птахів;

 

          - серед вчителів, керівників гуртків:

       конкурс на кращий сценарій свята зимуючих птахів;

       конкурс на кращу розробку заняття про птахів.

                                                       

Учасники акції

До участі в акції запрошуються учні закладів загальної середньої та позашкільних освіти, вихованці гуртків еколого-натуралістичного напряму, громадські екологічні об’єднання.

В рамках Всеукраїнської акції «Годівничка» на шкільний конкурс "Годівничка" подані роботи різних номінацій. Комусь до вподоби малювати пташок, комусь складати твори, комусь за ними спостерігати, а комусь просто підгодовувати. Учні 5 класу були найактивніші. Василенко А. зробила аплікацію. Бойко Д. повісила годівничку та склала вірш про птахів. "Пташина згода"- так назвав свою відеоказку Кулинич Владислав.

Багато хто з учнів підгодовували пташок та й спостерігали за видовим складом і тим, що люблять їсти окремі пташки. Активними були учні 9 класу Ханін А., 1 класу - Котенко О., Кулинич В. - 5 клас. За пророблену роботу діти нагороджені грамотами.