неділя, 4 грудня 2022 р.

300-річчя Григорія Сковороди

 3 грудня виповнилось 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди.  Характеристика творчості великого українського філософа Григорія Сковороди починає набувати більш переконливих рис: з’являється розуміння його правдивого вкладу у скарбницю знань всього людства. Вчителі української літератури провели ряд цікавих заходів до цієї дати. Наталія Глушак і учні 9 класу підготували поетичну світлицю "Славний геній України"

Слово Григорія Сковороди звучить як струни арфи, щоб їх торкнулася рука правдивого маестро. Майже все, що хвилювало мандрівного філософа, хвилює і нас сьогодні не в меншій мірі. Кожна епоха повинна братися за це завдання- вчитися читати і відчувати наново ці "давні істини": думку про справедливість, про працю,щастя та нещастя, швидкоплинний час, внутрішній світ людини. Дозволити текстам промовляти до нас. Орловська Марія та Грепп Віктор.( учні 6 класу) проілюстрували деякі байки відомого філософа.





«Якби ніхто нічого не знав про Г. Сковороду, якби час не пощадив для нас його рукописні твори…, якби народ не зберіг легенд про його дивовижне життя, якби зосталася одна- єдина його епітафія, то і вона блиснула би для людства спалахом дивовижної сили і осяяння: «Світ ловив мене, та не спіймав" "І.Драч

 Поетичний мікс  "Житєвими стежками Григорія Сковороди" підготували учні 5 класу Кілуніна У., Дмитрів О., Сеньків С. та вчитель літератури Отрішко Л.С. Білик О.  та Кулинич В. читали аудіобайки"Годинникові колеса" і "Чиж та щиглик" відповідно.