неділя, 28 листопада 2021 р.

88 річниця Голодомору

Голодомор став для України національною катастрофою. За різними даними голодною смертю померло від 4 до 9 мільйонів осіб. Люди пішли з життя тому , що у них було забрано останній шматочок хліба - останню надію на порятунок.

Колосок - символ пам'яті про біль українців у часи Голодомору , коли за знайдені колоски жорстоко карали , позбавляючи людину найдорожчого - життя. Учні першого класу створили 3Д аплікацію колосків і на ранковому колі з класоводом Гребенюк С.В. говорили про цінність хліба. Згадайте нас — бо ми ж колись жили.


                                                   Зроніть сльозу і хай не гасне свічка!

                                                    Ми в цій землі житами проросли,

                                                    Щоб голоду не знали люди вічно.

На ранкових зустрічах вчителі початкової школи приділили увагу пам'ятним атрибутам  Голодомору та важливості шанобливого ставлення до хліба. Свічки пам'яті виготовили учні 2 класу, квітки-незабудьки - учні 4 класу,  інсценізували вірш про хліб учні 3 класу. На урочистій лінійці вшанували пам'ять жертв хвилиною мовчання. 

Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам'ятність породжує бездуховність. І нехай ніколи більше не повторяться такі страшні і трагічні події на території України. Пам'ятаймо їх , невинно знищених голодом ...

Хто пам'ятає, той СИЛУ має!