понеділок, 26 квітня 2021 р.

Чорнобиль #35

 Чорнобиль не має минулого часу

35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.
26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Певна необізнаність та непоінформованість ліквідаторів про катастрофічні наслідки радіаційного випромінювання для людського здоров`я стали фатальними для багатьох з них… Але це не зупинило наших військових, медиків, правоохоронців першими прийняти на себе цей страшний вогонь небезпеки…іноді – ціною власного життя.
Дякуємо за подвиг, і вічна пам`ять героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою!



🕯Міжнародна акція «Чорнобиль 35»
Коли взяли участь: у ніч на 26 квітня о 01:24
Це унікальна нічна подія в Прип’яті, до якої може долучитися кожна людина на планеті. 🕯Флешмоб «Чорнобиль.Запали свою свічку» стартує в ніч на 26 квітня об 01:24 за Києвом. Саме в той час, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС, запалимо 35 свічок у пам’ять про катастрофу🕯🕯🕯
🔥Чорнобильська катастрофа – це наймасштабніша катастрофа в історії людства.
🔋🧯Вночі з 25 на 26 квітня 1986р. на одному із реакторів стався вибух,який забрав величезну кількість життів, а наслідки були жахливими не тільки для України, але і практично для всього світу.