пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Крути...Мужність і біль України

103 роки тому відбулись події, що досі лишаються для українського народу символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України.

Перші українські кіборги, добровольці, на прикладі яких виховуємо у молоді патріотизм, національну гідність, повагу до історичного минулого України - це герої Крут. 300 мучеників України пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості й незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті та справах наступних поколінь.

"Крути... Мужність і біль України". Під такою назвою пройшов виховний захід з учнями 9-10 класів. Як підсумок з учнями провели вікторину "Крути в цифрах". Учні 7 класу послухали і подивились відеозапис пісні "Балада про Крути" та вшанували пам'ять хвилиною мовчання. У фойє школи оформлено тематичну виставку "Пам'ятай про Крути". Історія Крут – це не лише про «тоді». Це і про «зараз». Пам’ятаючи студентську сотню ми згадуємо всіх молодих українців, що віддавали і продовжують віддавати сили та життя на захист української єдності. Дякуємо і пишаємося кожним!

Пам’ятаймо наказ Великого Кобзаря! Гуртуймося навколо національної ідеї, як гуртувалася навколо неї герої Крут. Будьмо ж гідними наших славних ровесників!