четвер, 3 грудня 2020 р.

Тиждень "Твори добро"

 

                              Не говори про доброту,

                               Коли ти нею сам не сяєш,

                               Коли у радощах витаєш,                   

                               Забувши про чужу біду.

                               Бо доброта, не тільки те,

                               Що обіймає тепле слово.

                               В цім почутті така основа,

                               Яка з глибин душі росте,

                               Коли її не маєш ти,

                               То раниш людяне в людині.

                               Немає вищої святині,

                               Ніж чисте сяйво доброти.

 Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство. Чи втратило сьогодні свою цінність милосердя? Чи є поряд із нами люди, які потребують допомоги?

   В Україні мешкає близько двох мільйонів самотніх людей. Майже двісті тисяч із них не здатні подбати про себе. 15000 самотніх живуть у будинках-інтернатах. Усіх цих людей поєднує одне -  немічність.

 Мабуть, важко уявити, що люди можуть страждати не лише від хвороб або бідності. Душевний біль може спричинити і холодна байдужість оточуючих, непривітність. І як образливе слово може поранити душу, так привітне слово може зцілити її.  

Щорічно 3 грудня в Україні відзначають Міжнародний День людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

З метою виховання доброти, терпимості та розуміння людей з різними фізичними вадами учні 5 класу переглянули мультфільм "Твори добро". Прогнозували ситуації та поведінку героїв. Учні 10 класу створили плакат у вигляді серця, як символ чуйності, людяності та милосердя. “Любити і допомагати” – такий девіз небайдужих, котрі не залишаються осторонь проблем людей - волонтерів. До Всесвітнього дня волонтерів учнівське самоврядування разом з учительським колективом надали матеріальну допомогу місцевим інвалідам. Серед яких є люди з діагнозом ДЦП.